Program škole

KOMUNIKACIJA

BONTON

MAJA PETROVIĆ, dipl.psiholog i psihoterapeut, PR Centra za primenjenu psihologiju. Stručni je saradnik u centru za rad sa decom.

JAVNI NASTUP

NATAŠA RISTIĆ, PR menadžer, specijalističke studije - teorija komunikacije i informacije.Radila na RTV 3K i B92 - PR menadžer, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za programske akcije. Profesionalne aktivnosti: Rad u Centru modernih veština.

MILENA MILETIĆ, FPN, novinar radija, televizije, pisanih medija (NIN), voditelj i autor emisije „Art magazin“-a, emisije koja obrađuje teme iz kulture, jedna od onih koji se bore da očuvaju kulturu i da je podignu na viši nivo, da ponudi nešto novo, nešto što će probuditi svest kod mladih, da razmišljaju, da se pokrenu, da sami stvaraju, znanje i entuzijazam na prvom mestu.

INTERNET KOMUNIKACIJA

TIJANA SEKULIĆ, arhitekta, vlasnik i Art direktor agencije za marketing, konsalting i dizajn "AT Haus - Art & Technology".Projekt menadžer i trener poslovne edukacije "Poslovna Znanja " u konsultantskoj kompaniji VEZA d.o.o.(www.poslovnaznanja.com). Završila obuku za CEFE trenera (razvoj preduzetništva kroz trening preduzetnika), nemačke interaktivne metode učenja odraslih i član je asocijacije CEFE trenera Srbije.

ALEKSANDRA ANĐELKOVIĆ, direktor razvoja agencije za marketing, konsalting i dizajn "AT Haus - Art & Technology", Beograd. Diplomirani je inženjer mašinstva i izvršni projekt menadžer, sa više uspešno izvedenih projekata kako u oblasti tehnike, tako i u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija.

ANA JOVANOVIĆ je izvršni direktor at Krojačeva škola web dizajna, izvršni direktor at Krojač d.o.o.i osnivač at Projekat Suveniri Srbije. Dobitnica je priznanja "Biznis dama 2010" koju pod pokroviteljstvom predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, u okviru projekta Uspešne žene Srbije, dodeljuje Klub privrednih novinara.

PROTOKOL

DUŠA VIDANOVIĆ, dipl. pravnik i magistar diplomatije, ekspert European Training Foundation (ETF), direktor Europrotocol-a, Evropske škole protokola, konsultant i trener Evropskog parlamenta, Evropske komisije, kao i najveće naftne kompanije u svetu, korporacije Saudi Aramco Corporation iz Saudijske Arabije. Predaje u Briselu, Londonu, Ljubljani i Beogradu.

ĐURO TOŠIĆ, menadžer. Završio školu za Sommelijere pri Srpskoj Asocijaciji Sommelijera. Dodatne obuke je imao u Francuskoj-2005 Somelijer trening u Burgundiji i 2008 u Bordeaux-u, a 2008 u Italiji, u Friuli. Dobija diplomu i Champagne Trening-a u Francuskoj 2008. Predavač je u Srpskoj Asocijaciji Somelijera i u USA Sommelijer School, piše stalne rubrike u magazinu Wine Stile (Svetske Vinarije i Srpsko tržište vina). Generalni je menadžer u kompaniji Tody Gebruder Heinemann.

NEVERBALNA KOMUNIKACIJA/LIČNI PR

MIA POPIĆ, diplomirani psiholog, REBT savetnica (sertifikat Instituta Albert Elis iz Njujorka). Stekla je i sertifikat voditeljke treninga asertivne komunikacije u Psihopolis institutu. Trenutno je na edukaciji iz konstruktivističke koučing psihologije.

Mr MARKO BURAZOR, konsultant (trener) „JICA“, direktor „BCA“, i autor knjiga:“Jezik koji govori ceo svet“ (Neverbalna komunikacija na delu) i „Razlike među kulturama“ Neverbalna komunikacija na delu II) . Osnivač je nekoliko sajtova i blogova komunikacije.

MILAN BOSILJČIĆ je glumac, završio Akademiju umetnosti u klasi Nebojše Dugalića, dobio je ulogu u italijanskom filmu, seriji “Jelena”, Maksu u filmu “Crna Zorica”, glumio u predstavama Pozorišta na Terazijama nadareni koreograf , predstava "Koštana", a danas drži i školu salse, slobodu pokreta, govor tela.

ODNOSI SA MEDIJIMA

BRANISLAVA MIĆIĆ, novinar, urednik časopisa "ONA". Diplomirala na filološkom fakultetu u Beogradu, odsek germanistika. Bila je glavni i odgovorni urednik časopisa Lisa, prvog licencnog časopisa Burda. Takođe je bila glavni i odgovorni urednik časopisa Tina. Od 2008. godine osniva mesečni magazin “Ona” u kome je direktor i glavni i odgovorni urednik.

MOTIVACIJA

PSIHOLOGIJA USPEHA

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ, novinar, kolumnista, pisac
Završila Fakultet političkih nauka, odsek novinarstvo. Objavila bezbroj tekstova u mnogim vodećim novinama.Radila i na televiziji, autor je mnogobrojnih talk-show emisija, pisac je osam knjiga do sada. Roman ''Dnevnik srpske domaćice'', objavljen je i u Francuskoj i u Italiji. Monodrama ''Verica medju šljivama'' se nalazi u Antologiji savremene srpske monodrame.

MARGITA BAŠTINAC, predavač i konsultant iz oblasti ličnog razvoja, trener umeća komunikacije (sa radionicama psihologije uspeha), autor mnogih tekstova obrazovnog programa ovladavanja tehnikama za zdrav život.

Prof. DARKO VELIČKOVSKI, šef katedre za audio inženjering na SAE institutu: 7 habits of successsful people i intelektualnoj svojini.

LEADERSHIP

NEBOJŠA IGNJATOVIĆ, psihoterapeut, kliner-terapeut, sekretar Srpske asocijacije za kliring i koučing, predavač i asistent u Školi kliringa i koučinga “Dijade”, učitelj tehnika razumevanja, koja razviti komunikaciju, motivaciju i interpersonalne veštine.

MILICA KRKOVIĆ, član etičke komisije srpske asocijacije za kliring i koučing SAKK-a. Autor je više tekstova na temu razumevanja i knjige “Mala knjiga o početku”.

EFIKASNE TEHNIKE POSTAVLJANJA CILJEVA

DRAGIŠA RISTOVSKI, direktor i konsultant D.R.Gilbert centar group d.o.o. i Gilbert consaltinga, autor više knjiga iz motivacije: Lider je u vama, Dobijaju samo oni koji igraju, Mapa uspeha, Veština uticaja…

SNEŽANA PROKIĆ, sertifikovani coach (trener) Evropske koučing asocijacije (ECA) u oblasti ličnog i poslovnog razvoja: ECA Business and Management Coach i ECA Partners & Family Coach. Jedan je od osnivača Udruženja za unapređenje, lični razvoj i učenje - Posvećenost radosti života.

EMOCIONALNA PISMENOST

GALA ISIDORA VUJOVIĆ, balerina Narodnog pozorista, često viđena u predstavi Frida Kalo u više uloga, diplomirala na Fakultetu medije i komunikacija, Departman za psihologiju Junior HR FMK-a, sertifikovani je trener Emocionalne pismenosti, jer je važno u komunikaciji prepoznati svoja osećanja i imenovati ih, da bi prepoznali emocionalna stanja drugih ljudi,  reagovali na pravi način, sada i u budućnosti. Izgleda lako objašnjivo, ali je ustvari prava životna mudrost. Ostvariti kontakte, zadržati veze, naći partnera, steći prijatelje...

Prim dr ANĐELKA KOLAREVIĆ se već skoro tri decenije bavi poslovima u domenu psihijatarije i psihoterapije, sada u institute Psihopolis, jedan je od osnivača udruženja Prostor, kao psihijatar i potom psihoterapeut koji veoma tačnim jezikom objašnjava šta su emocije, šta one znače i na taj način nudi i rešenja. Svako od nas je emocionalno inteligentan, ali nisu svi emocionalno pismeni.

MILAN NIKOLIĆ-IZANO, dizajner, life coach, pisac knjiga: “Vinčanska kabala u lancu ljubavi”, “U dahu izdaha, “Lanac ljubavi”, “Dnevnik duše”…gde ljubav pokreće svet, prvenstveno ljubav prema sebi, a onda je važno i dati i prepoznati emocije.

POSLOVNA ETIKA

MILICA RAJEVIĆ, diplomirani pedagog, konsultant i predavač u „Dostignuća mladih" -Junior Achievement Serbia. JA Srbija razvija i implementira ekonomske obrazovne programe za mlade ljude kroz partnerstvo između biznisa i obrazovnog sistema.

ODABIR PROFESIJE

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA / KARIJERNO VOĐENJE MLADIH TALENATA

VESNA ČEKIĆ, dipl.psiholog,načelnik Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere Nacionalne službe za zapošljavanje, karijerno vođenje u stručnom obrazovanju, ekspert za profesionalnu orijentaciju, organizator mnogih seminara na temu odabira karijere i brojnih predavanja u zemlji i inostranstvu.

MIODRAG KOSTIĆ, sertifikovani konsultant menadžmenta inovacija (sertifikat Univerzitet u Brajtonu, UK),  director “Veza d.o.o.”, vodi svoju Internet marketinšku agenciju Web-Consulting Honolulu, piše mnoštvo članaka na teme poslovna znanja kako se zove i sajt, www.PoslovnaZnanja.com: kako napisati cv, motivaciono pismo, planiranje karijere, aktivno učenje, ostvarenje želja…

KORPORATIVNA PREDAVANJA

PR / HR menadžeri domaćih i inostranih kompanija

LIČNI I KORPORATIVNI IMIDŽ

KREIRANJE STILA

AŠOK MURTI, stilista, stilista modne kompanije BOSS
Početkom devedesetih je ostvario zapažen uspeh kao stilista RTV BK Telekom-a.1997-2000.godine je član tima predavača Centra za ljudske resurse BK kompanije gde je održao preko 100 treninga. Gostujući je predavač i konsultant u IRSC-u od 2000. Kao predavač Privredne komore Beograda u okviru projekta "Znak kvaliteta" i u okviru škole za PR gospođe Slobodanke Veljić je od 2001, kao i predavač i na kursevima za PR u javnim službama na New Communication. Od 2002. je predavač u PR školi Bovan Communications.

VALENTINA OBRADOVIĆ, kreator i stilista modne kuće "Afrodite mode collection"
Valentina je dugogodišnja kreatorka Dizajn centara Modne kuće AMC i dobitnica mnogobrojnih priznanja na fashion week-ovima, sajmovima mode i drugim modnim manifestacijama. Posebno se ističe veoma uspešno učešće na CPD sajmu u Diseldorfu gde su njeni modeli ocenjeni kao izuzetno uspešni od strane vrlo probirljivih evropskih kupaca. Kolekcija jesen/zima 2006/2007. pod nazivom "Praznik u Rimu" je prikazana na redovnoj JAT-ovoj liniji za Rim, sa posebnim uspehom kao i modeli na dve teme: "Sećanje na prvi sneg" i "Novogodišnja priča".

MILENA RADOVIĆ, diplomirani istoričar i modni dizajner koja je posle više od desetak realizovanih modnih projekata prikazanih u okviru nedelja mode "Fashion selection", bila autor performansa „Doterane balerine" kao spoj njene dve profesionalne ljubavi istorije i mode, pri pokušaju da se vrati kultura savremenog odevanja u ustanove od posebnog kulturnog značaja.

IGOR TODOROVIĆ, kreator, modni kritičar i predavač na Akademiji del Lusso. Diplomirao na KOEFIA akademiji u Rimu, sarađivao sa mnogim modnim kućama, radio za Cosmopolitan Srbija, bio glavni i odgovorni urednik na Fashion TV-u za jugoistočnu Evropu, kerira unikatnu garderobu i obuću.

ANA LEKOVIĆ, kreator modne kuće “Mona”, dizajnira proizvode od kože i tekstila koje odlikuje jednostavnost uz kvalitet, a njene kreacije, igre bojama, eksperimenti, nove forme su godinama bile na međunarodnoj sceni, modnim revijama i nedeljama mode, kolekcijama koje je radila sa Oljom Ivanjicki: “Nikola Tesla”, “Njegoš” i “Carstvo”.

IRENA ANDREIĆ, make up artist, konsultant za Art Deco. Diplomiralaa BCM (Beauty Center of Milano), radila za Rai Uno, BK TV, Missyu, filmove produkcijske italijanske kuće ''Film 87'', reklame Telenor, Raifaizen bank, naslovne časopisa Playboy, Bazar, Domino,šminker trener u Art Decu.

MODNI DETALJI

LIDIJA JOVANOVIĆ, dizajner obuće, prof. na Italijanskoj akademiji dizajna. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna. Od juna 1998. član ULUPUDSA, a od 1999. redovan član. Upisala Postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek teatrologija i na Central Saint Martins College of Art & Design u Londonu. Dobitnica I nagrade na konkursu modne kuće JOSHUA, Modni detalji - galerija Singidunum, Beograd, 40 godina Univerziteta umetnosti - Narodno pozorište, Beograd, 33. majska izlozba. - Muzej 25.Maj, Beograd, Fashion week (izložba modnih detalja)- Genex impuls hol, Beograd. Projekti: Web-site Univerziteta Umetnosti u Beogradu.

ANDREJA ANDREJEVIĆ je diplomirani gemolog najprestižnijeg instituta za drago kamenje i plemenite metale, Gemological Institut of America (GIA, ogranak u Vićenci), jedinstven stručnjak u našoj zemlji i saradnik magazina nakit kao modni detalj.

BOJAN OTENBERG, modni kreator accessoires i nakita. Radio sa poznatim imenima iz sveta mode u Milanu i 2012 postavio novu liniju personalnih torbi i nakita Otenberg koja se može videti u Concept store u dizajnerskom kvartu Beograda.

BOBAN TOMANIĆ, brend menager Beoangel-a. Karijeru je počeo kao menadžer prvih poznatih beogradskih parfimerija „Tomas“ i Ray“početkom 90-tih. Bogato iskustvo je prenosio mladima obukama za rad u parfimerijskim i distributerskim parfimerijskim kućama.

MAJA LUČIĆ BOGOJEVIĆ, dizajnerka nakita „Lumis“ handmade jeweller, uz ideje slaganja i nošenja nakita do kombinovanja vrsta i struktura raznovrsnog kamenja koje su inostrane modne kuće naručivale uz svoje nove kolekcije.

ISTORIJA UMETNOSTI I MODE

ELEONORA VEKIĆ, modiskinja, prof.na Fakultetu primenjene umetnosti
Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek tekstila, 1995.godine. Dobitnik nagrade iz fonda Iva Vrinjanin za izuzetna ostvarenja iz oblasti tekstila, 1995. godine i plakete ULUPUDS-a za ostvarenja u oblasti tapiserije, 2000. godine.Magistarski rad iz oblasti tapiserije je realizovan tokom 1999/2000. godine kod mentora vnr. prof. Jadranke Simonović. Od 1995.g. član ULUPUDUS-a. Profesor na fakultetu primenjenih umetnosti odsek teksila.

KULTURNA BAŠTINA

KULTURNA BAŠTINA SRBIJE

SANJA KNEŽEVIĆ, etnolog, koja je od 2006. pokrenula projekat rekonstrukcije i adaptacije zaseoka koji je danas poznat kao Etno selo Latkovac, starog preko 200 godina, gde je organizovano nekoliko festivala (Etnovizija - festival dečije etno muzike, Zvuci sećanja - festival srpske izvorne muzike, DREAM - festival klasične muzike), radionica starih zanata i umetničkih kolonija (slikarskih i vajarskih).

mr SANJA RANKOVIĆ, etnomuzikolog, nastavnik srpskog tradicionalnog pevanja SMŠ „Mokranjac".Delovanje etnomuzikološkog odseka prati niz nastupa na različitim kulturnim manifestacijama kao što su „Mokranjčevi dani" u Negotinu, „Bemus", „Radost Evrope" i celovečernji koncerti u Etnografskom muzeju, SKC-u, Gradskoj biblioteci i dr. Sa grupom svojih učenika u Francuskoj su bili gosti konzervatorijuma „Hektor Berlioz" u Parizu i održali koncert, a profesor mr Sanja Ranković prezentaciju i kratak seminar srpskog narodnog pevanja.

POSETA NARODNOM POZORIŠTU

“Otvorena vrata Narodnog pozorišta”, kako se baštini istorija teatra

PUTEVI KULTURE

MAJA MILIČEVIĆ, sociolog, sertifikat kopirajtinga, saradnik u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka pri Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, kreiranje strateških dokumenata, zadužena za komunikaciju sa gostima i predstavnicima lokalnog ogranka Unesko-a na međunarodnom seminaru, predstavljanje kulturne raznolikosti i kulturne industrije u Srbiji na poljskom univerzitetu u Lođu i Vroclavu. Radila kontakt sa medijima i internet prezentacije kulture gradova u Srbiji, projekti pri Narodnoj kancelariji predsednika Republike, Masmi-agencija za istraživanje javnog mnjenja

KULTURNA BAŠTINA EVROPE

Kulturni centri evropskih zemalja

TONI O’BRIEN, gost predavač, direktor British Council-a za zapadni Balkan. Pravni fakultet je završio na Kembridžu, a postdiplomske studije u Mančesteru i magistrirao u zavodu za školstvo u Londonu. Tony vodi timove britanskog saveta u njihovom razvoju i realizaciji kulturnih projekata odnosa i partnerstva na Balkanu.

VIKTOR LAZIĆ, predsednik udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju “Adligat”, direktor Muzeja knjige i putovanja i Muzeja srpske književnosti, srpski putopisac, advokat i doktorand kineskog prava, poliglota i ovlašćeni prevodilac, licencirani turistički vodič, ambasador Srpskog bibliofilskog društva, spoljni saradnik Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ SANU.

SRPSKA AKADEMIJA NAUKE I UMETNOSTI

DRAGANA PETROVIĆ RAĐENOVIĆ, upravnik poslova, Srpska akademija nauke i umetnosti (SANU), a radila i u Agenciji za razvoj kulture Republike Srbije. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, specijalizirala Međunarodne odnose na Diplomatska Akademija MSP, Beograd 2004. Oblast ekspertize: Državna uprava, Diplomatija, Kultura, Nauka. Oblast aktivizma: Nauka. Institucije u kojima je radila su: Ministarstvo energetike Republike Srbije- Sekretar Ministarstva u periodu 2000-2001. Potom je bila u Agenciji za razvoj kulture Republike Srbije - Sekretar Agencije u periodu 2001-2003. Danas je Upravnica poslova Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU), na pravnim, finansijskim i organizacionim poslovima. Poseduje sertifikat MS Project 2004 za upravljanje projektima. Član je ženske vlade Srbije.

KULTURA LEPŠEG LIČNOG, POSLOVNOG I ŽIVOTNOG OKRUŽENJA

ENTERIJER

dr JULIJA ALEKSIĆ, diplomirani inženjer arhitekture, asistent na Građevinsko –arhitektonskom fakultetu, magistrirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2010., a doktorsku tezu odbranila 2014., na temu: ”Savremeni modeli mobilnih, prefabrikovanih objekata u kriznim područjima”.

KULTURA VRTNE UMETNOSTI I CVEĆA

IVANA ĆOSIĆ, pejzažni arhitekta, Green decor.Diplomirala je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, na Odseku za Pejzažnu arhitekturu. Radila je u firmi “Green décor” kao glavni projektant. Autor je velikog broja izvedenih projekata zelenih površina privatnih i poslovnih objekata. Učestvovala je na Prvom salonu pejzažne arhitekture, održanom u Beogradu, juna 2005 god. Radi kao stručni novinar, saradnik u časopisu Moj dom, a od 2004 god. i u Ženskom svetu, časopisima Nada i Anđela. Član je Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije.

EKOLOGIJA - AMBASADORI ŽIVOTNE SREDINE

ALEKSANDRA KNEZ-MILOJKOVIĆ, dipl.biolog- Generalni sekretar. Bogato iskustvo u edukaciji, značajan nivo stručnih, tehničkih i administrativnih znanja u radu i saradnji sa različitim partnerima u oblasti životne sredine i održivog razvoja, ekološke bezbednosti i ekološke kohezije regiona. Realizovala je veliki broj seminara, kurseva i konsultacija u radu sa vladinim i nevladinim sektorom, međunarodnim organizacijama, industrijom, političkim strankama, sindikatima, raznim udruženjima i sl.

OBLAST HIGIJENE I ZDRAVLJA

ZDRAVA ISHRANA

dr JOVO KNEŽEVIĆ, dijetetičar-nutricionista Anti Aging Diagnostic centra dr Gifing u Beogradu. Uvek spreman da odgovara na sva pitanja u vezi sa istinama i zabludama o zdravoj ishrani i da predstavi šematski pravilan izbor namirnica kao u časopisu Domino Magazina, Political online i drugih .

OBLAST SAMOODBRANE I ZAŠTITE

PREDRAG BALCACANOVIĆ je predsednik Srpske Asocijacije Telohranitelja, SAB, nosioc instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane, Predsednik za Srbiju svetske asocijacije telohranitelja IACPO sa licencom za rad u preko trideset zemalja sveta, kao i svetske trening asocijacije za obuku telohranitelja ICPTA, član srpskog spasilačkog tima.

Created by Linea Art