Program škole

KOMUNIKACIJA

BONTON

MAJA PETROVIĆ, dipl.psiholog i psihoterapeut, PR Centra za primenjenu psihologiju. Stručni je saradnik u centru za rad sa decom.

JAVNI NASTUP

NATAŠA RISTIĆ, PR menadžer, specijalističke studije - teorija komunikacije i informacije.Radila na RTV 3K i B92 - PR menadžer, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za programske akcije. Profesionalne aktivnosti: Rad u Centru modernih veština od maja 2001.god. i obuka za javni nastup mladih funkcionera i podmlatka političkih stranaka.

LJILJANA ARSENOVIĆ, inženjer, oblast ekspertize je organizovanje kongresnih, strukovnih i naučnih manifestacija i skupova, PR - javni nastup, mediji (radio, novine, internet), a oblast aktivizma je rodna ravnopravnost, edukacija političarki, zaštita dece i žena od nasilja, bezbednost u saobraćaju.

INTERNET KOMUNIKACIJA

TIJANA SEKULIĆ, arhitekta, vlasnik i Art direktor agencije za marketing, konsalting i dizajn "AT Haus - Art & Technology". Projekt menadžer i trener poslovne edukacije "PoslovnaZnanja " u konsultantskoj kompaniji VEZA d.o.o.(www.poslovnaznanja.com). Završila obuku za CEFE trenera (razvoj preduzetništva kroz trening preduzetnika), nemačke interaktivne metode učenja odraslih i član je asocijacije CEFE trenera Srbije.

ALEKSANDRA ANĐELKOVIĆ, direktor razvoja agencije za marketing, konsalting i dizajn "AT Haus - Art & Technology", Beograd. Diplomirani je inženjer mašinstva i izvršni projekt menadžer, sa više uspešno izvedenih projekata kako u oblasti tehnike, tako i u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija.

ANA JOVANOVIĆ je izvršni direktor at Krojačeva škola web dizajna, izvršni direktor at Krojač d.o.o.i osnivač at Projekat Suveniri Srbije. Dobitnica je priznanja "Biznis dama 2010" koju pod pokroviteljstvom predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, u okviru projekta Uspešne žene Srbije, dodeljuje Klub privrednih novinara.

PROTOKOL

ĐURO TOŠIĆ, menadžer.Završio školu za Sommelijere pri Srpskoj Asocijaciji Sommelijera. Dodatne obuke je imao u Francuskoj-2005 Somelijer trening u Burgundiji i 2008 u Bordeaux-u, a 2008 u Italiji, u Friuli. Dobija diplomu i Champagne Trening-a u Francuskoj 2008. Predavač je u Srpskoj Asocijaciji Somelijera i u USA Sommelijer School. Piše stalne rubrike u magazinu Wine Stile (Svetske Vinarije i Srpsko tržište vina). Na poziciji je generalnog menadžera u kompaniji Tody Gebruder Heinemann

NEVERBALNA KOMUNIKACIJA /LIČNI PR

DUŠA VIDANOVIĆ, dipl. pravnik i magistar diplomatije, ekspert European Training Foundation (ETF), direktor Europrotocol-a, Evropske škole protokola, konsultant i trener Evropskog parlamenta, Evropske komisije, kao i najveće naftne kompanije u svetu, korporacije Saudi Aramco Corporation iz Saudijske Arabije. Predaje u Briselu, Londonu, Ljubljani i Beogradu.

ODNOSI SA MEDIJIMA

BRANISLAVA MIĆIĆ, novinar, urednik časopisa "ONA". Diplomirala na filološkom fakultetu u Beogradu, odsek germanistika. Bila je glavni i odgovorni urednik časopisa Lisa, prvog licencnog časopisa Burda. Takođe je bila glavni i odgovorni urednik časopisa Tina. Od 2008. godine osniva mesečni magazin Ona u kome je direktor i glavni i odgovorni urednik.

MOTIVACIJA

PSIHOLOGIJA USPEHA

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ, novinar, kolumnista, pisac
Završila Fakultet političkih nauka, odsek novinarstvo. Objavila bezbroj tekstova u mnogim vodećim novinama.Radila i na televiziji, autor je mnogobrojnih talk-show emisija, pisac je osam knjiga do sada. Roman ''Dnevnik srpske domaćice'', objavljen je i u Francuskoj i u Italiji. Monodrama ''Verica medju šljivama'' koju je sa uspehom igrala Svetlana Bojković i za koju je dobila i Zlatnu kolajnu na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, se nalazi u Antologiji savremene srpske monodrame.

OLIVERA PTICA trener umeća komunikacije. Diplomirala španski jezik i književnost. Član je Evropskog saveta za koučing i mentorstvo (EMCC - European Mentoring and Coaching Council ).

LEADERSHIP

Dr VESNA DANILOVAC, konsultant i direktor agencije "Spiritus Movens". Radi kao trener NLP i studentima AIESEC-a kroz različite radionice pruža znanja i veštine korisne za lični i profesionalni razvoj.

POSLOVNA ETIKA

MILICA RAJEVIĆ, diplomirani pedagog, konsultant i predavač u „Dostignuća mladih" -Junior Achievement Serbia. JA Srbija razvija i implementira ekonomske obrazovne programe za mlade ljude kroz partnerstvo između biznisa i obrazovnog sistema.

ODABIR PROFESIJE

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA / KARIJERNO VOĐENJE MLADIH TALENATA

VESNA ČEKIĆ, dipl.psiholog,načelnik Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere Nacionalne službe za zapošljavanje, karijerno vođenje u stručnom obrazovanju, ekspert za profesionalnu orijentaciju, organizator mnogih seminara na temu odabira karijere i brojnih predavanja, kako u Beogradu, tako i po celoj Srbiji i inostranstvu.

KORPORATIVNA PREDAVANJA

PR / HR menadžeri domaćih i inostranih kompanija

LIČNI I KORPORATIVNI IMIDŽ

KREIRANJE STILA

AŠOK MURTI, stilista, stilista modne kompanije BOSS
Početkom devedesetih je ostvario zapažen uspeh kao stilista RTV BK Telekom-a.1997-2000.godine je član tima predavača Centra za ljudske resurse BK kompanije gde je održao preko 100 treninga. Gostujući je predavač i konsultant u IRSC-u od 2000.godine. Kao predavač Privredne komore Beograda u okviru projekta "Znak kvaliteta" i u okviru škole za PR gospođe Slobodanke Veljić je od 2001.godine. Iste godine je postao predavač i na kursevima za PR u javnim službama na New Communication kod gospođe Ružice Dedijer. Od 2002.godine je predavač u PR školi Bovan Communications.

VALENTINA OBRADOVIĆ, kreator i stilista modne kuće "Afrodite mode collection"
Valentina je dugogodišnja kreatorka Dizajn centara Modne kuće AMC i dobitnica mnogobrojnih priznanja na fashion week-ovima, sajmovima mode i drugim modnim manifestacijama. Posebno se ističe veoma uspešno učešće na CPD sajmu u Diseldorfu gde su njeni modeli ocenjeni kao izuzetno uspešni od strane vrlo probirljivih evropskih kupaca. Kolekcija jesen/zima 2006/2007. pod nazivom "Praznik u Rimu" je prikazana na redovnoj JAT-ovoj liniji za Rim, sa posebnim uspehom kao i modeli na dve teme: "Sećanje na prvi sneg" i "Novogodišnja priča".

MILENA RADOVIĆ, diplomirani istoričar i modni dizajner koja je posle više od desetak realizovanih modnih projekata prikazanih u okviru nedelja mode "Fashion selection", bila autor performansa „Doterane balerine" kao spoj njene dve profesionalne ljubavi istorije i mode, pri pokušaju da se vrati kultura savremenog odevanja u ustanove od posebnog kulturnog značaja.

NEGA LICA I TELA

DANIJELA MILIĆEVIĆ, make up artist,konsultant za stajling mnogobrnojnih domaćih i inostranih kompanija.

MODNI DETALJI

LIDIJA JOVANOVIĆ, dizajner obuće, prof. na Italijanskoj akademiji dizajna. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna. Od juna 1998. član ULUPUDSA, a od 1999. redovan član. Upisala Postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek teatrologija i na Central Saint Martins College of Art & Design u Londonu. Dobitnica I nagrade na konkursu modne kuće JOSHUA, Modni detalji - galerija Singidunum, Beograd, 40 godina Univerziteta umetnosti - Narodno pozorište, Beograd, 33. majska izlozba. - Muzej 25.Maj, Beograd, Fashion week (izložba modnih detalja)- Genex impuls hol, Beograd. Projekti: Web-site Univerziteta Umetnosti u Beogradu.

ANDREJA ANDREJEVIĆ je diplomirani gemolog najprestižnijeg instituta za drago kamenje i plemenite metale, Gemological Institut of America (GIA, ogranak u Vićenci), jedinstven stručnjak u našoj zemlji i saradnik magazina nakit kao modni detalj.

ISTORIJA UMETNOSTI I MODE

ELEONORA VEKIĆ, modiskinja, prof.na Fakultetu primenjene umetnosti
Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek tekstila, 1995.godine. Dobitnik nagrade iz fonda Iva Vrinjanin za izuzetna ostvarenja iz oblasti tekstila, 1995. godine i plakete ULUPUDS-a za ostvarenja u oblasti tapiserije, 2000. godine.Magistarski rad iz oblasti tapiserije je realizovan tokom 1999/2000. godine kod mentora vnr. prof. Jadranke Simonović. Od 1995.g. član ULUPUDUS-a. Profesor na fakultetu primenjenih umetnosti odsek teksila.

KULTURNA BAŠTINA

KULTURNA BAŠTINA SRBIJE

MILIJANA LAZIĆ, dizajner nakita i vajar, član je ULUPUDS-a.
Diplomirala vajarstvo i magistrirala nakit na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Radila je kao dizajner nakita u Zlatari Majdanpek od 1984.-94.godine. Izlaže od 1981. godine. Član je ULUPUDS-a, u statusu samostalnog umetnika od 1994. Radni atelje je registrovan u ULUPUDS-u i Zavodu za kontrolu mera i dragocenih metala u Beogradu. U svom radu isključivo se bavi izradom nakita savremenog dizajna i umetničkih predmeta od plemenitih metala inspirisanih srpskim kulturnim nasleđem. Istražuje na primeni tradicionalnih zanata u savremenim tehnikama izrade i primeni novih tehnologija izrade nakita.

mr MIRJANA MENKOVIĆ, magistar etnologije i antropologije, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu. Savetnica Etnografskog muzeja i koordinator za međunarodnu saradnju Etnografskog muzeja u Beogradu. Bila je organizator zbirki narodnih nošnji Kosova i Metohije, predsednica i urednik izdanja Centra za očuvanje nasleđa Kosova i Metohije - MNEMOSYNE. Član Komisije za muzejsko nasleđe i nematerijalnu baštinu Ministarstva kulture Srbije, jedna je od osnivača i član Udruženja za komparativno proučavanje kulture JI Evrope PANCULT. Pisac više knjiga (Sudbina kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, Urban Dress, 1830 to 1941),članaka i stručnih priloga.

SANJA KNEŽEVIĆ, etnolog, koja je od 2006. pokrenula projekat rekonstrukcije i adaptacije zaseoka koji je danas poznat kao Etno selo Latkovac, starog preko 200 godina, gde je organizovano nekoliko festivala (Etnovizija - festival dečije etno muzike, Zvuci sećanja - festival srpske izvorne muzike, DREAM - festival klasične muzike), radionica starih zanata i umetničkih kolonija (slikarskih i vajarskih).

mr SANJA RANKOVIĆ, etnomuzikolog, nastavnik srpskog tradicionalnog pevanja SMŠ „Mokranjac".Delovanje etnomuzikološkog odseka prati niz nastupa na različitim kulturnim manifestacijama kao što su „Mokranjčevi dani" u Negotinu, „Bemus", „Radost Evrope" i celovečernji koncerti u Etnografskom muzeju, SKC-u, Gradskoj biblioteci i dr.
Sa grupom svojih učenika u Francuskoj su bili gosti konzervatorijuma „Hektor Berlioz" u Parizu i održali koncert, a profesor mr Sanja Ranković prezentaciju i kratak seminar srpskog narodnog pevanja.

KULTURNA BAŠTINA EVROPE

Kulturni centri evropskih zemalja
Evropska Unija- kviz znanja - MEMPHIS

SRPSKA AKADEMIJA NAUKE I UMETNOSTI

DRAGANA PETROVIĆ RAĐENOVIĆ, upravnik poslova, Srpska akademija nauke i umetnosti (SANU), a radila i u Agenciji za razvoj kulture Republike Srbije. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, specijalizirala Međunarodne odnose na Diplomatska Akademija MSP, Beograd 2004. Oblast ekspertize: Državna uprava, Diplomatija, Kultura, Nauka. Oblast aktivizma: Nauka. Institucije u kojima je radila su: Ministarstvo energetike Republike Srbije- Sekretar Ministarstva u periodu 2000-2001. Potom je bila u Agenciji za razvoj kulture Republike Srbije - Sekretar Agencije u periodu 2001-2003. Danas je Upravnica poslova Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU), na pravnim, finansijskim i organizacionim poslovima. Poseduje sertifikat MS Project 2004 za upravljanje projektima. Član je ženske vlade Srbije.

KULTURA LEPŠEG LIČNOG, POSLOVNOG I ŽIVOTNOG OKRUŽENJA

ENTERIJER

DUBRAVKA MARIĆ, diplomirani inženjer arhitekture, na odseku teorija arhitekture. Poseduje projektantsku licencu inženjerske komore Srbije. Tehnička praksa je bila na Dalekom istoku i Grčkoj. Radila je na rekonstrukciji PTT nekoliko opština Beograda i Pančeva. Kao glavni arhitekta radila je u renoviranju poslovno-prodajnog prostora TODOR, TERRA NOVA i Beton hale. U Rusiji je radila na projektu rekonstrukcije Krasnodanski oblasni sud, Desna centar-Moskovska oblast. Trenutno radi na rekonstrukciji objekata koji su pod zaštitom nadležnih ministarstava Republike Srbije. Piše za SciTech - Putevima tehničke kulture a u Kvart Magazinu kao novinar saradnik o arhitekturi, dizajnu, enterijeru i lifestyle-green city.

KULTURA VRTNE UMETNOSTI I CVEĆA

IVANA ĆOSIĆ, pejzažni arhitekta, Green decor.Diplomirala je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, na Odseku za Pejzažnu arhitekturu. Radila je u firmi 'GREEN DECOR' kao glavni projektant. Autor je velikog broja izvedenih projekata zelenih površina privatnih i poslovnih objekata. Učestvovala je na Prvom salonu pejzažne arhitekture, održanom u Beogradu, juna 2005 god. Od 1999 god. radi kao stručni novinar, saradnik u časopisu MOJ DOM,a od 2004 god. i u ŽENSKOM SVETU. U međuvremenu je sarađivala sa časopisima Nada, Anđela. Član je Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije.

EKOLOGIJA - AMBASADORI ŽIVOTNE SREDINE

ALEKSANDRA KNEZ-MILOJKOVIĆ, dipl.biolog- Generalni sekretar. Bogato iskustvo u edukaciji, značajan nivo stručnih, tehničkih i administrativnih znanja u radu i saradnji sa različitim partnerima u oblasti životne sredine i održivog razvoja, ekološke bezbednosti i ekološke kohezije regiona. Realizovala je veliki broj seminara, kurseva i konsultacija u radu sa vladinim i nevladinim sektorom, međunarodnim organizacijama, industrijom, političkim strankama, sindikatima, raznim udruženjima i sl.

OBLAST HIGIJENE I ZDRAVLJA

ZDRAVA ISHRANA

dr JOVO KNEŽEVIĆ, dijetetičar-nutricionista Antiejdžing dijagnostičkog centra u Beogradu.

Created by Linea Art