O nama

Centar za estetiku i stil-Lady je osnovan 11. 12. 2002. godine u Beogradu sa ciljem edukacije tradicionalnih i savremenih vrednosti i veština devojaka uzrasta srednje škole, u najosetljivijem periodu njihovog odrastanja. Na sveobuhvatan i kreativan način program ovakve škole pruža podršku devojkama da provere sebe, prepoznaju i ojačaju kvalitete koje imaju, umanje nesigurnost i spremno dočekaju ono šta ih čeka u društvenom i poslovnom okruženju.

Lady school je nastao po uzoru na ženske građanske škole koje su postojale na ovih prostorima i ugasile se pre 70 godina.
Od 2002. godine do sada, obuku škole je prošlo preko 600 devojaka, ne samo sa područja Beograda već i iz drugih gradova Srbije.

Lady school od osnivanja ima podršku uglednih institucija u kojima je bila završna svečanost dodele diploma polaznicama škole:
- Skupština grada Beograda
- Italijanski kulturni centar
- Gvarnerijus
- Beogradska filhramonija

Vodeći mediji nas do sada prate u izveštavanju:
- TV Avala, TV Studio B, B92, RTS, TV Pink, PRVA TV...
- PROFIT, Politika, NIN, Blic, Danas, Glas Javnosti...
- ženski časopisi (ONA, Gloria, Story , ...)
- teen-age časopisi (Ok, Joy, ...)

Od septembra 2008.godine Lady school je u saradnji sa opštinom Stari grad realizovao pilot projekat „Najdevojka iz susedstva". Ovaj projekat je promovisao najbolje i najdarovitije učenice srednjih škola sa teritorije opštine Stari grad, a iz oblasti kulture, sporta, nauke i umetnosti (40 učenica). Želeli smo da javnost čuje i prepozna da u našem okruženju postoje pravi biseri građanskog društva o kojima se ništa ne zna. Putem ovog projekta smo promovisali devojke koje će u budućnosti biti uspešne i poznate u pomenutim oblastima.

Od 2009. godine ovaj projekat je prerastao u Lady talent school jer je obuhvatao svih 17 beogradskih opština i promovisao najbolje i vrhunske multitalentovane učenice srednjoškolskog uzrasta (150 učenica sa teritorije grada Beograda) sa već stečenim diplomama i dostignućima sa gradskih, republičkih i međunarodnih takmičenja koje su škole odabrale kao svoje predstavnike.
Od 2012. ovaj projekat zahvaljujući društveno-korporativnoj saradnji sa Komercijalnom bankom kao generalnom pokrovitelju projekta se zove „Škola za talente Komercijalne banke".

 • Nagrada za najtalentovanije učenice koje odabiru škole na području grada Beograda je besplatna stipendija ‘'ŠKOLE ZA TALENTE KOMERCIJALNE BANKE" koja će njima omogućiti pripremu u vidu edukacije za društveno, socijalno i poslovno okruženje ovde i u svetu. Ovaj društveno-korporativni projekat ima podršku i:
  • Narodne skupštine Republike Srbije
  • Gradskog Sekreterijata za sport i omladinu
  • Gradskog Sekreterijata za privredu
  • Gradskog Sekreterijata za obrazovanje
  • Privredne komore Beograda
 • Ovo je jedinstven projekat o mladim talentima u regionu jugoistočne Evrope i od nacionalnog je značaja za Republiku Srbiju. Takođe je svojevrsna podrška i promocija nadprosečnih, multitalentovanih učenica srednjoškolskog uzrasta koje predstavljaju vrhunsko srpsko blago i potencijal naše zemlje. One su naši najbolji ambasadori.
 • Stipendija kao nagrada rezultatima i uspesima omogućuje im edukaciju tradicionalnih vrednosti i savremenih trendova obrazovanja, kao i sveobuhvatno znanje opšte kulture i poslovnih veština izuzetno značajno u budućoj karijeri. Projekat kreira nove generacije uspešnih i multiobrazovanih devojaka uz profesionalnu pomoć više od 30 predavača izuzetno stručnih u svojim oblastima.

Created by Linea Art