O nama

Centar za estetiku i stil-Lady je osnovan 11.12. 2002.godine u Beogradu sa ciljem edukacije tradicionalnih i savremenih vrednosti i veština devojaka uzrasta srednje škole, u najosetljivijem periodu njihovog odrastanja. Na sveobuhvatan i kreativan način program ovakve škole pruža podršku devojkama da provere sebe, prepoznaju i ojačaju kvalitete koje imaju, umanje nesigurnost i spremno dočekaju ono šta ih čeka u društvenom i poslovnom okruženju.

Lady school je nastao po uzoru na ženske građanske škole koje su postojale na ovih prostorima i ugasile se pre 70 godina. Od 2002. godine do 2008., obuku škole je prošlo preko 600 devojaka, ne samo sa područja Beograda već i iz drugih gradova Srbije.

Lady school od osnivanja ima podršku uglednih institucija u kojima je bila završna svečanost dodele diploma polaznicama škole:
- Skupština grada Beograda
- Italijanski kulturni centar
- Gvarnerijus
- Beogradska filhramonija

Vodeći mediji nas do sada prate u izveštavanju:
- TV RTS, TV Studio B, TV Pink, PRVA TV, TV NAŠA, TV KCN...
- PROFIT, Politika, NIN, Blic, 24 sata …
- ženski časopisi (ONA, Gloria, Story , ...)
- teen-age časopisi (Ok, Joy, ...)

Od septembra 2008.godine Lady school je prerastao u “ ŠKOLU ZA TALENTE”

Projekat koji promoviše i edukuje najbolje i vrhunske multitalentovane učenice srednjoškolskog uzrasta (svake godine 150 učenica sa teritorije grada Beograda i Srbije) sa već stečenim diplomama i dostignućima sa republičkih i međunarodnih takmičenja koje su škole odabrale kao svoje predstavnike IZ OBLASTI NAUKE, KULTURE, UMETNOSTI, PREDUZETNIŠTVA I SPORTA.

Do sada Generalni sponzori su bile ugledne kompanije – Next, Avon, Komercijalna banka ad po 4 godine saradnje, kao i ostale kompanije i institucije kao oficijalni sponzori, strateški partneri i prijatelji projekta kojih je zaista veliki broj.

Važnost ulaganja u najkvalitetnije ljudske resurse je ne samo filantropski aspekt kompanije već i strategijsko pozicioniranje ovde i u svetu. Naš projekat je lokalan u smislu edukacije i promovisanja najboljih u Srbiji, ali je globalan u vidu njihovih rezultata na međunarodnom nivou.

"ŠKOLA ZA TALENTE" je po istraživanju British Councila i Italijanskog kulturnog centra jedinstven projekat u Evropi i od velikog značaja je za Srbiju i svet. Takođe je svojevrsna podrška i promocija nadprosečnih, multitalentovanih učenica srednjoškolskog uzrasta koje predstavljaju vrhunsko srpsko blago i potencijal naše zemlje. One su naši najbolji ambasadori.

Od septembra 2008.godine započeta je "ŠKOLA ZA TALENTE" – projekat koji je zahvaljujući uspešnoj saradnji sa najuspešnijim kompanijama i institucijama program škole do sada završava ukupno 1500 najvećih talenata od kojih većina dobija  stipendije na najprestižnijim Univerzitetima kod nas i u svetu. One koje su završile našu školu sada su na našim fakultetima apsolutno najbolje, a u svetu su dobile stipendije za najprestižnije univerzite kao što su Cambridge, Oxford. Yell, Berkley, Lamonosov i drugi, tako da su one naši najbolji ambasadori i u svetu i kod nas kada je u pitanju uspeh i talenat, jer to njihovi rezultati govore.

Kompanije u 21.veku vode računa o produktivnosti koja pre svega dolazi od ljudi koji su kreativni, inovativni , brzo razmišljaju i donose najbolje odluke za kompaniju i koliko je bitan kvalitetan ljudski resurs za budućnost kod nas i u inostranstvu. "ŠKOLA ZA TALENTE" je najlepše što naša zemlja ima, a to su zadivljujuća dostignuća mladih talenata iz Srbije u svetu u svim oblastima-nauka, kultura, umetnost, sport, preduzetništvo.

 • Nagrada za najtalentovanije učenice koje odabiru škole na području grada Beograda i Srbije je stipendija ‘'ŠKOLE ZA TALENTE" koja će njima omogućiti pripremu u vidu edukacije za društveno, socijalno i poslovno okruženje ovde i u svetu. Ovaj društveno-korporativni projekat ima podršku i:
  • Narodne skupštine Republike Srbije
  • Gradskog Sekreterijata za sport i omladinu
  • Gradskog Sekreterijata za privredu
  • Gradskog Sekreterijata za obrazovanje
  • Privredne komore Beograda
 • Stipendija kao nagrada rezultatima i uspesima omogućuje im edukaciju po jedinstvenom programu škole tradicionalnih vrednosti i savremenih trendova obrazovanja, kao i sveobuhvatno znanje opšte kulture i poslovnih veština izuzetno značajno u budućoj karijeri. Projekat kreira nove generacije uspešnih i multiobrazovanih talenata uz profesionalnu pomoć više od 32 predavača izuzetno stručnih u svojim oblastima iz Srbije i inostranstva

Direktor škole: Aleksandra Stevanović

Tim urednika je za 2017. predložio profesionalnu biografiju da bude objavljena u ediciji  Oxford's Book, Successful People of Serbia. Tako da zahvaljujući ideji i realizaciji ovog projekta koji traje od 2008. kao i posvećenosti, radu i zalaganju za “ŠKOLU ZA TALENTE" u 2017. je dobila ovu svetsku prestižnu nagradu najuspesnijih Srba za filantropiju iz dijaspore i matice od strane Oxforda.

Created by Linea Art